Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Μέσα στην “καρδιά” του βελανιδοδάσους του Ξηρομέρου αργοπεθαίνει η “Σπηλιά του γερ Αλέξη” (φωτο)


Του Κωνσταντίνου Μπακολίτσα

Μέσα στην “καρδιά” του βελανιδοδάσους του Ξηρομέρου αργοπεθαίνει η “Σπηλιά του γερ Αλέξη”, που οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι πρωτοκατοικήθηκε από τον γερ Αλέξη το 1580.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μάλλον απετέλεσε ιδανικό τόπο κατοίκησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, λόγω του μεγέθους της κατά τους προϊστορικούς χρόνους (κατά την δική μου εκτίμηση).

Ο στόχος μας, η καταγραφή της πανίδας της. επετεύχθη πλήρως… μια πανέμορφη σπηλιά που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πια λόγω των συνεχών κατακρημνίσεων της οροφής της μαζί με τα δένδρα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.
πηγή: agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tα άρθρα που δημοσιεύωνται στο vlyziana news δεν εκφράζουν απαραίτητα και την θέση του ιστολογίου μας,δημοσιεύουμε κάθε άρθρο που κατά την γνώμη μας είναι ενδιαφέρον για ενημέρωση,σκέψη και προβλήματισμό. Το vlyziana news προτείνει το σχολιασμό την διαφορετική άποψη μέσα στα νόμιμα πλαίσια με σεβασμό στον απέναντι.Διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ένα άρθρο ή σχόλιο όταν δεν τηρούνται οι κανόνες.
Το vlyziana news ουδεμία αστική και ποινική ευθύνη φέρει για τα άρθρα που αναδημοσιεύει η ευθύνη ανήκει στους συντάκτες των αρθρων.

Όλα τα κείμενα και τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους.
Μηνύματα συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται.